Markem-Imaje SmartLase C Series

Лазерните принтери SmartLase на Markem–Imaje  са представители на последното поколение на иновативната СО2 технология. Създадени за маркиране и кодиране на продукти и опаковки в производства с голяма натовареност и бързина на продуктовите линии, те осигуряват 99.9% надеждност и дълъг живот дори в най–тежки индустриални условия.

Описание

laser-c350

Ненадмината бързина и надеждност

С възможностите си за маркиране на над 100 000 продукта в час лазерният принтер SmartLase превъзхожда своите конкуренти в своя клас с 30% по–голяма бързина.

Високата му степен на защита от прах и влага  до IP65 му позволяват да работи в тежки индустриални условия, а надеждността му е оценена на 99.9% —да, маркира, без да спира!

laser-coding-foilПатентована технология прави лазерните принтери SmartLase на Markem–Imaje с 30% по–бързи. На практика в бутилиращата индустрия това означава 600 маркирани бутилки в минута повече (1800 вместо досегашните 1200) , а в хранително–вкусовата индустрия надписът, който може да се изпише за единица време, нарасна до внушителната големина от 120 символа (вместо досегашните 30)!

Благодарение на своето бързодействие и уникалната охладителна система на  лазерната тръба, принтерите SmartLase се характеризират и с до 30% по–дълъг живот.


 

laser-coding

Иновативна технология от бъдещето

Подобрената патентована матрична технология „SmartLase Code Technology“ е базирана на алгоритъм за изписване на непрекъснати линии и овали, което прави надписа по–красив и увеличава значително скоростта на писане. Уникалната система за охлаждане на лазерната тръба без нужда от сгъстен въздух позволява на принтера да работи безпроблемно в среда с температура до 45° С.

laser-displayИновативният интерактивен 7″ WYSIWYG дисплей намалява срока на обучение и възможността за грешка на оператора. Модулният дизайн с 2 или 3 отделни компактни елемента позволява на лазерния принтер бързо и безпроблемно да бъде монтиран или интегриран на всяка продуктова линия или в друго индустриално оборудване. А благодарение на възможността полето на печат да бъде визуализирано, се намалява времето за настройка при смяна на продукт.

Модулната технология с отделна лазерна глава и нейният уникален дизайн, позволяват преминаване от 0° към 90° насоченост на лазерния лъч за 10 минути, без нужда от инструменти. Разнообразието от лещи също се сменят без инструменти за по-малко от 10 секунди и променят големината на полето за печат от 55 х 55 mm до 500 х 500 mm.

Множеството допълнителни аксесоари като екстрактор, стойка, предпазен тунел, фотоклетка, светлинна сигнализация също се монтират и настройват за минути.


g2013-1101_web

Широко приложение

Лазерните принтери SmartLase предоставят възможност за индивидуално конфигуриране в зависимост от индустрията, в която се използват. Така те са максимално ефективни, независимо от вида, размера и формата на продукта.

laser-applicationsНапример, в хранително–вкусовата индустрия модификациите SmartLase C150 и C350 са предназначени за маркиране на гъвкави опаковки и картонени кутии. SmartLase C350 L е специално разработен за премахване на т.нар. „bubble effect“ върху гъвкави фолиа с полиетиленово покритие. В бутилираща индустрия модификациите SmartLase C150 S и C350 S са предназначени да кодират върху PET бутилки, без риск да пробият и най–тънкостенните от тях. SmartLase C350 е идеален за надписване на етикети.

Свържете се с нас, за да Ви кажем, коя е най–подходящата модификация за Вашата индустрия!

Спецификация

Мощност на лазерната тръба

SmartLase С150 SmartLase С350
10 W 30 W

Макс. скорост на производствената линия

SmartLase С150 SmartLase С350
125 метра/минута 250 метра/минута

Макс. брой символи/секунда

SmartLase С150 SmartLase С350
900 1800

Възможности на печат

 Броят редове зависи от височината на символите и големината на полето за писане
Височина на символите: от 1 до 500 mm
 Избор на шрифтове на кирилица, латиница и йероглифи
 Широк набор от езици, включително български

Поле на печат и фокусно разстояние

Стандартна леща 100 х 100 мм
 Стандартно фокусно разстояние 140 мм
 Светодиод, очертаващ полето на печат

Функционалност

 7″ цветен WYSIWYG дисплей с QWERTY или AZERTY виртуална клавиатура
 Интерактивно управление с иконки и онлайн помощ
 Съхранение на 500 надписа
Качване и сваляне на надписи през USB порт
 Бързо свързване на лазерната глава и аксесоарите (фотоклетка, енкодер, аларма)
 Стандартни входове и изходи: Ethernet, USB, енкодер, сензор, управление на екстрактора, аларма, двуканален интерлок

Други характеристики

SmartLase С150 SmartLase С350
2 отделни модула: контролер с вградено управление и лазерна глава 3 отделни модула: контролер, лазерна глава и терминал за управление
Тегло: контролер – 10,6 кг; глава –17,3 кг Тегло: контролер – 10,2 кг; глава –18,5 кг; терминал за управление – 2,1 кг
Защита от прах и влага: IP54 на контролера и IP55 на лазерната глава Защита от прах и влага: IP54 на контролера, IP55 на лазерната глава и IP54 на терминала за управление
Консумация: 3 А; 300 VA Консумация: 7 A; 700 VA
 Корпус: контролер – неръждаема стомана; глава – неръждаема стомана и индустриални полимери; терминал за управление – индустриални полимери
 Работна температура: от 5° до 45° C
 Влажност: от 5% до 90% без конденз
 6-метров  кабел за връзка между контролера и лазерната глава
 Електрическо захранване: 100–240 V с автоматично включване; 50/60 Hz

Опции

 Лещи и фокусно разстояние (mm): Лещи 55 x 55 / ФР 80; Лещи 70 x 70 / ФР 100; Лещи 120 x 120 / ФР 175; Лещи 155 x 155 / ФР 220; Лещи 205 x 205 / ФР 290
 Отделен терминал за управление
 Лазерна глава с IP65 с охладител FS400 (без сгъстен въздух). IP65 на цялото оборудване при използване на сгъстен въздух
 Вградено измерване на мощността на лазера
 Кабел за печатащата глава с адаптер под ъгъл от 90°
 9-, 6- или 3-метровкабел за връзка между контролера и лазерната глава
Industrial interface option board: RS-232/422 connectivity, 20 configurable operator I/O (12 inputs / 8 outputs), 2 voltage free relays, USB
(optional scanners)
Signal tower relay board

Аксесоари

 Екстрактор за фини частици и газове
Стойка за контролера, лазерната глава и терминала за управление
 Защитен тунел
Фотоклетка
Енкодер
Светлинна сигнализация
laser-head-1
laser-head-2
laser-head-3
laser-head-4
laser-front
laser-side
laser-display

Софтуер

Лазерните принтерите на SmartLase идват с инсталиран базов софтуер, напълно достатъчен за управление и изготвяне на надписи. За да разгърнете обаче пълния им потенциал или да ги управлявате в мрежа заедно с другите си принтери на Markem–Imaje, Ви е нужен допълнителен софтуер. За тази цел Ви предоставяме следните решения:


CoLOS-Create-200

CoLOS® Create

Интуитивен безплатен софтуер за PC за управление на всички принтери на Markem–Imaje. С него можете:

 • Лесно да създавате на своя компютър прости надписи от няколко реда текст, в това число полета с променливи, като например, дата, час, пореден номер, партида, смяна и др.
 • Да съхранявате своите надписи на сигурно място на своя компютър и да ги прехвърляте на множество принтери чрез USB памет.
 • Да сваляте надписи от принтера, за да ги редактирате или архивирате на компютъра си.

CoLOS-Pro-200

CoLOS® Create PRO

Удовлетворява всички потребности от създаване и управление на надписи за всички Ваши принтери на Markem-Imaje. С него можете още:

 • Да създавате и управлявате сложни надписи и кодове с компютърен интефейс WYSIWYG.
 • Да се свързвате с база данни, за да използвате в надписа информация за продукта.
 • Да генерирате 1D баркодове и 2D кодове, отговарящи на стандарта GS1.

 CoLOS_Mac-200

CoLOS® Enterprise

Свързва в мрежа множество принтери на различни места в производството и осигурява мощна система за управление на информацията. Той предлага още:

 • Централно да управлявате уникална база от надписи на защитен сървър и да я свързвате с базата данни на Вашето производство, за да следите цялата информация за производството.
 • Да защитавате информацията в надписа от човешка грешка, като ограничите до минимум участие на оператор, автоматизирате задачите и координирате пускането на множество принтери на едни и съща производствена линия.

Услуги

Благодарение на глобалното присъствие и развита международна сервизна мрежа, Markem–Imaje осигурява поддръжка на Вашия принтер дори в най–отдалечената точка на света. Като оторизиран партньор на Markem–Imaje в България, „Стабил инженеринг“ предлага следните услуги:


9450-proizvoditelnost

Преди продажбата

 • Техническа консултация на място при клиента
 • Изготвяне на мостри
 • Демонстрация и тестове в реални условия

След продажбата

 • Доставка, инсталация и въвеждане в експлоатация
 • Инструктаж и обучение на оператора(ите)
 • Доставка на консумативи
 • Документация (сертификати и листове за безопасност)
 • Техническа поддръжка и консултация по телефона  с опция за 24/7
 • Гаранционен и извънгаранционен сервиз

Приложения

 

Сходен продукт
Алтернативен продукт
Мастиленоструен индустриален принтер Markem-Imaje 9450
Допълващ продукт
Етикетираща машина Херма

продуктова идентификация и инспекция